Rupert Spijkerman

Professionele gespreksvoeringProfessionele gespreksvoering

Professionele gespreksvoering
Martin Reekers en Rupert Spijkerman        

ISBN-13 9789043016964
verschenen op 08-01-2010
Pearson education Amsterdam
Aantal pagina's 304
Prijs: € 44.95

Als je goed wil worden in je vak heb je niet genoeg aan vakkennis. Goed kunnen communiceren is essentieel voor iedere hoogopgeleide professional. Instrueren, adviseren, coachen, leidinggeven, bemiddelen, onderhandelen, controleren of een professionele mening verkondigen vragen om zo effectief mogelijke communicatie. Dit boek leert het je aan de hand van relevante theorie en tal van voorbeelden uit de praktijk. In ieder hoofdstuk vind je opdrachten waarmee je de effectiviteit van jouw professionele communicatie kunt vergroten.

Het boek bestaat uit drie delen. In deel een worden de basisregels van professionele gesprekvoering uitgelegd. Deel twee gaat in op complexe gespreksvaardigheden zoals de vraag verhelderen, coachen, onderhandelen en overtuigen. In deel drie staan praktische gespreksmodellen centraal die voortbouwen op de complexe vaardigheden uit deel twee. Zo komen onder andere het slecht nieuwsgesprek, het sollicitatiegesprek en het verkoopgesprek aan de orde.

Dit boek is uitstekend geschikt als leerboek voor hbo- en wo-studenten. Daarnaast kunnen zowel beginnende als ervaren professionals in iedere discipline het gebruiken als naslagwerk. De vele opdrachten maken het boek bovendien geschikt als basis voor docenten en trainers om lessen en trainingen mee vorm te geven.

Op de website www.pearsoneducation.nl/reekersspijkerman worden verdiepende hoofdstukken en hulpmiddelen bij opdrachten aangeboden.

Martin Reekers (1951) is docent aan de opleiding Personeel en Arbeid bij de Hogeschool Rotterdam. Hij heeft jarenlange ervaring als docent, communicatietrainer en consultant onderwijsontwikkeling.

Rupert Spijkerman (1943) is docent geweest bij Personeel en Arbeid van Fontyshogescholen. Tegenwoordig is hij directeur van Loopbaanplan Spijkerman bv en verzorgt hij trainingen op het gebied van loopbaanbegeleiding, gespreksvoering en coaching.